divendres, 22 de juliol del 2011

Els “indignats” es manifesten contra les retallades sanitàries


www.btvnoticies.cat



Nova jornada de manifestacions dels "indignats" pels carrers de Barcelona contra els pressupostos que ahir va aprovar el Parlament de Catalunya. A primera hora del matí han intentat tallar els accesos a la ciutat. Al migdia s'han concentrat a les portes de l'Hospital del Mar, enmig d'un fort desplegament policial.
A primera hora del matí, un grup d’ “indignats” ha intentat tallar l’avinguda Diagonal a l’altura de la Zona Universitària. Paral·lelament, una altra manifestació ha intentat tallar l’accés nord de Barcelona a través de l’avinguda Meridiana, a Trinitat. Els talls viaris per aquest dijous es van decidir ahir a la tarda en una assamblea davant l’estació de França després de la manifestació contra les retallades.

Tall frustrat a la Diagonal

210711diagonal3+
La protesta a la Diagonal ha començat a les 7.30 h del matí i ha reunit una trentena de persones. Una hora després de l’inici de la convocatòria el col·lectiu ha decidit en assemblea tallar l’avinguda d’entrada a Barcelona però l’acció ha durat només trenta segons, ja que els Mossos d’Esquadra ho han impedit. A continuació, el grup d’”indignats” s’ha dirigit en metro cap als Jardinets de Gràcia, on s’han reunit unes quaranta persones.
210711jardinets
A l’altre punt de la ciutat, a Meridiana, la trentena de persones que s’hi han aplegat a la protesta han estat identificades pels Mossos d’Esquadra i han abandonat la zona per dirigir-se, també, cap als Jardinets de Gràcia.

Rebuig a l’ERO de l’Hospital del Mar

L’assemblea d’ahir també va convocar una concentració a les 10 h als Jardinets de Gràcia per anar caminant fins a l’Hospital del Mar, on a les 13 h s’havia convocat una protesta de suport als treballadors del centre i rebuig a l’ERO que en principi comportava la pèrdua de 194 llocs de treball.
Avui mateix, els representants sindicals han arrencat de la gerència del consorci Parc de Salut Mar un possible acord que reduiria a 85 el nombre d’acomiadaments. A canvi, uns 3.200 treballadors assumirien mesures per estalviar sis dels 14,5 milions d’euros fixats com a objectiu de la reducció pressupostària.
A les 11.20 h la cinquantena de persones concentrades als Jardinets de Gràcia han avançat pel passeig de Gràcia encapçalats amb una pancarta en protesta per les retallades a Salut. Al seu pas, els manifestants han penjat cartells a les botigues del passeig i han cridat consignes en contra de les retallades.
210711PGracia
Un grup de “indignats” s’ha dirigit en metro cap a l’Hospital del Mar. A la sortida de l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica, els Mossos d’Esquadra els han barrat el pas i han identificat, una per una, totes les persones que es dirigien a la manifestació. No s’ha produït cap detenció.
A les portes de l’Hospital del Mar, els manifestants s’han trobat amb un doble cordó policial que hi impedia l’accés. Així doncs, els treballadors del centre que baixaven a sumar-se a la protesta n’han quedat aïllats dins de les instal·lacions, mentre la concentració dels “indignats” s’ha situat a l’altra vorera del passeig Marítim de la Barceloneta fins a quarts de cinc de la tarda.
210711hospitalmar3+
Foto: @indignats
Dins de l’hospital, un grup de treballadors ha penjat la pancarta amb el lema “Un hospital val més que un capital” amb què els “indignats” s’havien manifestat pel passeig de Gràcia. L’empresa de seguretat de l’Hospital del Mar l’ha retirat, però els treballadors l’han tornat a col·locar.

Contra la retallada d’efectius d’ambulàncies

Alguns treballadors d’ambulàncies, en vaga des de dimarts passat per denunciar la retallada d’efectius prevista per als seus serveis, s’han sumat a la concentració dels “indignats”, segons els ho han fet saber via Twitter.
Aquest mateix dijous tenia lloc al Tribunal Laboral de Catalunya una reunió de mediació entre el Departament de Salut i els sindicats dels treballadors de les ambulàncies, que ha acabat sense cap acord. Segons la UGT, el CatSalut no ha donat cap resposta a les denúncies dels treballadors i, per tant, el proper dia 25 iniciaran una vaga indefinida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada