dimarts, 26 de juliol del 2011

Protestes per l’Esperança dins i fora del ple constituent del districte

Ahir, dilluns 25 de juliol, durant la constitució del ple del districte de Gràcia un grup de veïns va protestar contra el tancament de les urgències de nit de l’Hospital de l’Esperança que suposarà una discrimicacó horaria en funció de a quina hora és necessiti atenció d’urgències i que deixar el districte de Gràcia (140.000 persones) sense un cap servei d’urgències de 24 h.
L’acció va començar quan s’havia d’investir la nova presidenta del districte Elsa Blasco (ICV). El grup de veïns va posar-se davant la mesa dels regidors mostrant pancartes en defensa de la sanitat pública i contra les retallades.
Els moments de més tensió van ser quan el nou consitori va decidir retre un homenatge en forma d’obsequi als antics regidors i regidores per la bona tasca feta (segons paraules de Maite Fandós, nova regidora del districte de CiU). Alguns dels assistents van sumar-se als veïns que realitzaven la protesta i van reaccionar amb crits contra els sous dels polítics, reclamant unes urgències de 24 h i uns serveis públics de qualitat. Al acabar l’homenatge als antics regidors es va donar el ple per finalitzat.
Paral·lelament a l’exterior, una cinquantena de participants de l’Assemblea de la Vila de Gràcia, que es reuneix cada dilluns a les 19h a la plaça de la Vila, van decidir que entrarien a donar suport a la protesta que s’estava produint a la sala d’actes de l’ajuntament. Però quan es disposaven a entrar els guardies de l’entrada els van tancar la porta amb clau (cal recordar que els plens són oberts al públic) i impediren l’accés a l’interior. Aleshores es va reprendre l’Assemblea a les portes de l’ajuntament en protesta per la manca de llibertat d’expressió fins que obríssin la porta. Un cop acabat el ple a l’interior van aparèixer una vintena d’antidisturbis de la Guardia Urbana que van fer fora a les persones que portaven l’assemblea a empemtes per fer un cordó què permetès sortir els càrrecs electes.
La sortida dels assistents al ple va ser accidentada ja que no apareixia la persona que havia tancat la porta del districte amb clau, provocant la indignació d’alguns veïns i veïnes que s’amuntegaven a la part interior de la porta esperant poder sortir amb normalitat de l’ajuntament per culpa de l’actuació de la GU.
Finalment, al sortir els regidors i regidores van ser xiulats per la gent concentrada a les portes de l’ajuntament, fent crits contra les retallades, en defensa de les urgències 24 h i demanant llibertat a poder participar als plens del districte.
Un cop van marxar els UPAS i es va donar per finalitzada la protesta, l’assemblea de la Vila de Gràcia va continuar. En aquesta es va acordar convocar una xerrada explicant les conseqüències de les retallades pel proper dijous dia 29 a les 19h a les portes de l’Hospital de l’Esperança i una posterior acampada de protesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada